E-cigaretter og økonomi

I de danske medier er der blandede holdninger til om e-cigaretter er bedre end traditionelle cigaretter. Et lettere regnestykke er at sammenligne økonomien hos de to forskellige varianter.

pengeE-cigaretterne har virkelig gjort sit indtog på det danske marked, og flere forhandlere er med til at presse priserne nedad, hvilket er til gavn for brugerne. Typisk vil det være muligt at spare et sted mellem 70-80 % sine omkostninger, ved at skifte til e-cigaretter fra de normale smøger.

Beregningseksempel

I dette eksempel antager vi, at man går fra at have røget 20 cigaretter om dagen, og skifter helt over til e-cigaretter.

Udgifter ved almindelige cigaretter på et år:

Ryger man en pakke på 20 cigaretter om dagen, så giver det et regnestykke der ser således ud:

2 kr. pr. cigaret x 20 stk pr. dag x 365 dage = 14600 kr

 

Årlige udgifter med e-cigaretter:

Udgangspunktet for denne beregning er en investering i et EVOD startsæt, som er et af mest populære begynderpakker, som kan fås fra 270 kr.

Løbende skal der skiftes skiftes brændere til clearomizeren, og på et tidspunkt skal selve clearomizeren også skiftes, så udgifterne til dette vil årligt ligge på ca. 400 kr.

Derudover skal der fyldes e-væske på e-cigaretten, og en tommelfingerregel er, at en ml væske svarer til 10 cigaretter, altså et månedligt forbrug på 60 ml. Man kan købe 10 ml e-væske for 20 kr., hvilket giver en årlig udgift på 1440 kr.

Samlet årlige forbrug = 2110 kr

Der er penge at spare

Som ovenstående beregninger viser, så er der mange penge at spare på e-cigaretter. Det er penge som man kan vælge at bruge på noget sjovere, og kan lune i et hvert budget. Der er uenighed om hvorvidt skadelige e-cigaretter er, interesseret i status på dette, så læs mere viden om e-cigaretter og sundhed her.