Nyt studie får aviserne til at skrige Formaldehyd i e-cigaretter

I et studie offentliggjort i New England Journal of Medicine, kommer det lidt misvisende frem at der fremstilles formaldehyd i store mængder i e-cigaretter, og er desværre med til at skabe frygt hos rygere og dampere.

Studiet minder faktisk om tidligere studier som er blevet offentliggjort omkring at e-cigaretter kan lave store mængder formaldehyd, problemet med disse undersøgelser og også det nyeste, det er at de forhold man tester e-cigaretterne under ikke er realistiske, men under dampning med al for høj volt og indstillinger.

I selve forsøget blev der testet ved 3,3 volt, og ved disse indstillinger var der ikke formaldehyd, men da volten blev øget til 5,0 volt og fik maskinen til at blive ved med at tage et sug i fire sekunder, så sker der en overophedning, og derfor opstår der formaldehyd.

Disse resultater er ikke noget nyt, og er lidt misvisende, da dette er indstillinger som en damper ikke benytter.

Alligevel er der mange danske aviser der bringer skrækhistorier om e-cigaretten, uden at sætte sig ind i sammenhængene. Heldigvis er os dampere ved at være vant til disse historier og ved hvordan man skal forholde sig til avisernes sensationsjournalistik. Det er bare synd hvis det holder nogen der rygere 30-40 smøger om dagen fra e-cigaretterne.