Elektroniske cigaretter er et hit i Danmark

De elektroniske cigaretter er nye for mange, men vi kan ligeså godt vænne os til dem, da mere end 200.000 har taget dem til sig, og e-cig community’et er passionerede folk.

Hos os på Ecigaretguiden er der ingen tvivl, den elektroniske cigaret virker, og hvis andre påstår noget der er anderledes, så skal svaret højst sandsynlig findes i at de ikke prøvet en selv, eller i hvert fald ikke givet det en ordentlig chancen.

Hos den brede befolkning tror mange, at rygere kun er afhængige af nikotin, og derfor kan de ikke se forskellen på en e-cigaret og så andre nikotin præparater som nikotinplaster osv., men det er der. Grunden til at den elektroniske cigaret har fået sådan et stort gennembrud, ikke bare i Danmark men hele verden, det skyldes at den simulerer hele rygeoplevelsen og ikke kun erstatter nikotinen. Faktisk kan rygeres afhængighed deles op i to, nemlig nikotinafhængigheden, og så en afhængighed af at have noget mellem hånden og ånde noget ind og ud, være en del af en gruppe/have en identitet, som på godt dansk kan betegnes vanemæssig-afhængighed, og alt dette formår e-cigaretten at erstatte.

Mange der dampere ender også med helt at stoppe, mens andre ser damp som en del af deres identitet, og de er hele tiden på jagt efter noget bedre udstyr, og betragter damp som en hobby. Man vil kunne nøjes med et simpelt startsæt, men når man bliver bidt af dampen, så kan avancerede mods hurtigt blive interessante.

Debatten i den brede befolkning går på hvorvidt elektroniske cigaretter er skadelige, og her til er der mange meninger, men det er der færreste der har styr på de rigtige fakta, og derfor bliver debatten unuanceret og ikke særlig interessant. Det kan derfor anbefales at følge den nyeste forskning indenfor området.