e juiceDer findes mange forskellige smage med e-juice. Mange starter ud med tobaksmag, men vi anbefaler at man prøver flere forskellige smage til at starte med, da mange foretrækker en af de mere eksotiske smage.

Vi anbefaler

sundbygoerd-e-vaeske
Denne e-væske er dansk produceret og er et godt produkt med mange smage som vi kender fra Danmark. Helt klart vores favorit mærke.


 

Generelt om e væsken

E-væske sælges både i en variant med nikotin og i en variant uden nikotin. De fleste nye “dampere” foretrækker at bruge væsker med nikotin, da man ellers typisk vil få nikotin abstinenser, når man vælger at droppe smøgerne til fordel for en e-cigaret.

Indhold

Normalt indeholder e-væske både PG / VG og oftes begge. Derudover tilsættes aromastoffer og evt. nikotin i forskellige styrker og så selvfølgelig demineraliseret vnad, som er vand uden salte, kalk eller andre urenheder.

PG (Propylen glykol)

Propylen glykol (ofte forkortet PG) er et MEGET anvendt stof i både fødevare-, medicinal- og landbrugsindustrien og sikkert også mange andre steder. Det skyldes ikke mindst dets evne til at binde vand og dets uskadelighed.  Der er ingen beviser for at de oplysninger der tilgængelige om propyl glykol, skal kunne give en begrundet mistanke og fare, når de anvendes på det nuværende niveau.

VG (vegetabilsk glycerol)

Nogle foretrækker at erstatte propylen glykol med vegetabilsk glycerol (VG) også kaldet glycerin, enten helt eller delvist.Stoffet har, i store træk, de samme egenskaber som PG, men det har derudover, og under særlige omstændigheder, en egenskab, som kan være sundhedsskadelig. Ved opvarmning til 280 grader C. omdannes VG nemlig til acrolein, og det er et meget giftigt stof, som bl.a. blev anvendt som giftgas under 1. Verdenskrig.

Aromastoffer

Der findes et utal af smagsvarianter som tilsætning til dampen i e-Cigaretterne.Det er der sikkert mange, der sætter pris på, men det er medvirkende til den modstand der er overfor elektroniske-Cigaretter i sin helhed. Da tobaksindustrien begyndte at tilsætte chokolade-, vanille- og andre smagsvarianter til deres tobak, blev der skredet ind i flere lande. Man frygtede, at det appellerede til unge mennesker og kunne lokke dem til at begynde med at ryge. Noget andet er, at de mange aroma varianter gør det til noget af en jungle, når det drejer sig om, hvilke stoffer der er i, og om det er uskadeligt. Det er jo ikke nok, at en producent garanterer produktets naturlige ophav, for der er masser af stoffer ude i naturen, som er farlige at indtage. Problemet begrænses dog i høj grad af, at aromastofferne udgør en meget lille del af den samlede damp, man inhalerer.

Nikotin

Er stærkt vanedannende og giftigt ved høje doser. Det virker opstemmende, og euforiserende ved små doser. Abstinenser fås ved brat ophør efter tilvænning.Abstinenserne ved brat ophør kan være ganske svære, både fysisk og psykisk, for en vaneryger. Som med så meget andet er det individuelt, hvor svært abstinenserne giver sig til kende, men for storrygere kan det være vigtigt at trappe langsomt ned. Nikotin vides ikke at have nogen kræftfremkaldende egenskaber og er heller ikke egentlig sygdomsfremkaldende på andre områder, men det bevirker sammentrækning af blodkarrene og kan på den måde medvirke til kredsløbsforstyrrelser og -lidelser.

 

Valg af nikotinstyrke?

E-væske sælges med forskellige nikotinstyrker

Er du i tvivl om hvad du skal vælge?

Cigaretter røget pr. dag Styrke
– mere end 20 cigaretter 24 MG
– 15-20 cigaretter 18 MG
– 10-15 cigaretter 12 MG
– mindre end 10 cigaretter 6 MG
– ingen nikotin 0 MG

 

Valg af e-juice

En tommelfingerregel siger at 10 cigaretter svarer til 1 ml ejuice
Vi sammenligner priser for færdigblandet væske i flasker i forskellige størrelser. Er du ny indenfor dampning anbefaler vi at man køber flere smage i størrelsen 10 ML for at spore sig ind på hvad man kan lide.