E-cigaretter bliver ramt af nye regler

Den europæiske Union har indgået en aftale som kan bremse salget af e-cigaretter. I hårde forhandlinger mellem EU-landenes regeringer og europaparlamentet kom parterne frem til, at e-cigaretter hvor man selv kan påfylde e-juice kan blive forbudt i hele Europa, hvis bare tre af medlemslandene nedlægger et forbud.

EU (1)Tidligere har Europaparlamentet ellers været meget positive været meget positive overfor e-cigaretterne, og det var da også medlemslandene der gerne vil have flere restriktioner. Et flertal af EU’s medlemslande har ønsket at begrænse e-cigaretterne mest muligt og de vil kun tillade, at de bliver solgt som lægemidler i forbindelse med rygeafvænning, mens parlamentet har ønsket at de var på markedet som almindelige tobaksprodukter. Det hele er endt med kompromis, hvor en e-cigaret med et udskifteligt filter vil være lovlige at sælge, hvis de ikke er større end 1 ml og indeholder mere en 20 mg nikotin.

Her på siden er vi utrolig skuffet over udviklingen, og ser det som et skridt i modsatte retning af hvad dette tobaksdirektiv er til for, nemlig et skridt tilbage mod tobakken. I dag benytter de fleste e-cigaretter som man kan påfylde med e-juice selv, og de betragtes af mange som dem der giver den bedste damp. Argumentet for at de ikke skal være lovlige at sælge, det er svært at finde, og må stå hen i det uvisse indtil videre.