10 typiske problemer du kan opleve med en e-cigaret

Når man skifter fra tobakscigaretter til e-cigaretter, så skifter man også fra et meget simpelt produkt til et mere kompliceret produkt, og der er ting man skal være opmærksom på, så man får det optimale ud af sin e-cigaret.

De mest almindelige problemer kan i de fleste tilfælde nemt udbedres. og derfor har vi lavet en top 10 liste over ting de skal være opmærksom på. Nogle af tingene kan virke meget simple, men det er ofte disse små ting der går en forskel.

1) Du føler ikke at du får nok nikotin

Når man skal i gang med at dampe, så skal man være klar over at de elektroniske cigaretter leverer nikotin langsommere end de traditionelle tobakscigaretter. Det kan betyde at man skal skifte til en e-væske med en højere nikotinmængde, for at opnå den samme effekt som man kender fra cigaretter.

En anden typisk grund er at man benytter en for dårlig e-cigaret, og det skal understreges at der kan være stor forskel på den damp der bliver skabt på forskellige e-cig modeller, selvom e-væsken er den samme.

Som nybegynder kan man godt have en tendens til at små korte hvor man fører dampen direkte ned i lungerne, men for at få den bedste effekt kræver det at man tager et langt sug først ind i munden, for så senere at føre det ned i lungerne.

Denne video viser meget godt hvordan man skal gøre ( er på engelsk)

2) Du får for lidt damp

Du har højst sandsynligt valgt en e-væske hvor sammensætning af de to stoffer PG og VG er sammensat forkert i forhold til det nu ønsker. Se på din e-væskes etikette, og find frem til blandingsforholdet mellem de to stoffer. Jo større andel af VG, desto kraftigere damp har e-væsken mulighed for at lave.

Derudover kan en e-cigaret med et kraftigere batteri også levere mere damp.

 

3) Du er ikke tilfreds med det halskreds du får under dampning

Dette er endnu en situation hvor man skal kigge nærmere på den e-væske man benytter og sammensætningen af PG og VG. Jo mere PG desto større halskreds kan man mærke.

Der er forskel på de enkelte e-cigaret modeller, og de modeller som bygger på et tank-system, de har en tendens til at levere de kraftigste halskreds, hvorimod de modeller der ligner de traditionelle e-cigaretter, de levere knap så meget halskreds.

4) Du har en utæt clearomizer

Du skal sikre dig at din clearomizer er skruet ordentlig på batteriet. Derudover er det vigtigt at du ikke kommer til at hælde væske ned i det rør som sidder i midten af din cleaaromizer.

Hvis det er et problem som gentager sig gang på gang, så skal du skifte til en anden forhandler.

5)  Du oplever en brændt smag

Inden du begynder at bruge din e-cigaret efter en ny opfyldning, så skal der gerne gå 15-20 minutter, så e-væsken kan sætte sig i brænderen. Hvis man begynder at dampe for hurtigt vil man opleve en meget grim brændt smag. Er du utålmodig, så kan man altid dryppe lidt væske ned i atomizeren, også kendt som dripping.

I nogle atomizere er det muligt at skifte selve brænderen (coil) som er den der varmer e-væsken op, det er dog ikke alle clearomizere hvor dette er muligt, og derfor kan det være nødvendigt med en helt ny clearomizer.

6) Du hører en skvulpende lyd

Hvis du oplever at din e-cigaret sig en slags skvulpe lyde, så er der en god chance for at du har overfyldt din clearomizer. Her er der ikke andre udveje end skile clearomizeren fra e-cigaretten at lade den skylle under varmet vand ( ikke kogende), og lade den stå og tørre i 24 timer.

7) Dit batteri virker ikke

Først kontrollere om dit batteri er tændt, klik på aktiverings knappen 6 gange for at sikre dig at det er tændt.

Sikre dig at der ikke er problemer med forbindelsen mellem batteriet og clearomizeren, det kan være skidt og lignende, så tag et stykke stof og tør delene af.

8) Din oplader virker ikke

Ofte er problemet at man benytter en forkert oplader, og selv om batteriet man køber er sikret mod   overopladning, så kan det være potentielt farligt at benytte en forkert oplader. Man skal kun benytte den oplader som fulgte med batteriet, og ikke diverse opladere til iPad osv.

Tjek at alle dele er rene, hvis ikke så benyt noget stof til at gøre dem rene.

9) Du kan ikke smage din e-væske

Du har muligvis fået det er der kaldes “vaper’s tongue” og er et fænomen hvor man er blevet “immun” over for en bestemt smag, og for langt de fleste vil dette forsvinde hvis man skifter til en anden e-væske.

10) Du er tør i halsen

Stoffet PG er vanddrænende og være med til at give en fornemmelse af meget tør hals. Ve dat at skifte til en e-væske med mindre PG, så vil man kunne reducerer denne tørhed. Derudover er det en god ide at drikke rigeligt med vand.